A fogyasztóvédelmi törvény szerint fogyasztóvédelmi referenst köteles foglalkoztatni minden, KKV-nak nem minősülő vállalkozás. A Relevanciánál több mint 150-en szereztek fogyasztóvédelmi referensi képesítést. A következő képzés részleteiről kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!A fogyasztóvédelmi és kereskedelmi kommunikációs szabályok és a hatósági jogalkalmazás Magyarországon szigorúbb, mint az EU többi tagállamában. A Relevancia szaktanácsadása 10 éve biztosítja széles körű stratégiai, operatív és szervezeti témákban az objektív döntés meghozatalát .MÓDOSULT A FOGYASZTÓVÉDELMI TÖRVÉNY! A 2016. január 1-jétől hatályos módosítás a fogyasztóvédelmi referens kötelezettségévé teszi, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságot tájékoztassa a referens foglalkoztatásával kapcsolatos adatokról, illetve az abban bekövetkezett változásokról 8 napon belül.

Új tilalmak a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen–
Fogyasztóvédelmi Konferencia Versenyjog, jogsértések szekció előadása

Budapest, 2007. március 20-21.(ppt)

 

 

- Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE), mint Magyarország legnagyobb hagyományokkal bíró fogyasztóvédelmi érdekképviseleti szervezete által megrendezett konferencián került sor a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló európai tanácsi és parlamenti irányelv szabályainak ismertetésére.

 

- Az irányelv – amelyet a 2008. évi XLVII. törvénnyel harmonizáltak – fordulatot hozott a jogalkalmazásba, mert a hatóság részéről mérlegelésre ad jogot. A jogalkalmazónak fel kell mérnie, hogy a fogyasztó a kereskedelmi gyakorlat (reklám, vásárlásra felhívás) során átlagfogyasztónak minősült-e, valamint az adott kereskedelmi gyakorlat alkalmas volt-e az átlagfogyasztó ügyleti döntésének jelentős befolyásolására.

 

- A szervező azért kérte fel a Relevancia Tanácsadó Iroda ügyvezetőjét az előadás megtartására, mert dr. Suhajda Zsuzsanna köztisztviselőként részt vett az irányelv megalkotásában és dr. Lendvai Szabolcs vezető jogi tanácsadóval közösen Magyarország álláspontjának kidolgozásában és annak az Európai Tanácsban történő képviseletében.