A fogyasztóvédelmi törvény szerint fogyasztóvédelmi referenst köteles foglalkoztatni minden, KKV-nak nem minősülő vállalkozás. A Relevanciánál több mint 150-en szereztek fogyasztóvédelmi referensi képesítést. A következő képzés részleteiről kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!A fogyasztóvédelmi és kereskedelmi kommunikációs szabályok és a hatósági jogalkalmazás Magyarországon szigorúbb, mint az EU többi tagállamában. A Relevancia szaktanácsadása 10 éve biztosítja széles körű stratégiai, operatív és szervezeti témákban az objektív döntés meghozatalát .MÓDOSULT A FOGYASZTÓVÉDELMI TÖRVÉNY! A 2016. január 1-jétől hatályos módosítás a fogyasztóvédelmi referens kötelezettségévé teszi, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságot tájékoztassa a referens foglalkoztatásával kapcsolatos adatokról, illetve az abban bekövetkezett változásokról 8 napon belül.

Több Relevancia

 

 

2015. május 28.

Sikeres volt fogyasztóknak szóló kereskedelmi kommunikáció szakmai nap


 

2015. április 23.

Sikeres volt az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló,  2015. április 23-án megtartott szakmai nap.

A tápértékjelölés 2016. évtől kötelező előírásairól az OGYÉI-OÉTI igazgatója, az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségre vonatkozó állítások feltételeiről az OGYÉI-OÉTI vezető szakértője, az új FM rendelet szabályairól pedig a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerfeldolgozási főosztályvezető-helyettese tartott előadást.

http://os.mti.hu/hirek/106714/az_elelmiszervallalkozok_versenykepessegeert_egyesulet_kozlemenye


2015. január 9.

Akkreditáció

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. január 7-én kelt értesítése alapján a Relevancia Tanácsadó Iroda Kft. a továbbiakban is jogosult fogyasztóvédelmi referens képzési tevékenység folytatására.


2014. május 13.

Akkreditáció

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2014. május 13-án kelt FIS-19/16/2014. számú értesítése alapján a Relevancia Tanácsadó Iroda Kft. megkezdheti fogyasztóvédelmi referens képzésre irányuló tevékenységét.


A fogyasztóvédelemről szóló törvény 2012. évi módosítása

2012. május 30. –Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) által szervezett Fogyasztóvédelmi szakmai napon a Relevancia ügyvezetője ismertette a fogyasztóvédelemről szóló törvény 2012. évi módosítását.

 

http://mno.hu/migr/axa_valodi_onszabalyozasra_volna_szukseg-277183

2009. december 1.– A Magyar Nemzet Online (MNO) tudósítása szerint „Az AXA Bank saját honlapján tájékoztatót tesz közzé a fogyasztói jogokról és a bank kötelezettségeiről, amelyet a fogyasztóvédelemre szakosodott Relevancia Tanácsadó Iroda Kft.-vel együttműködve, a nemzetközi és magyar fogyasztóvédelmi elvek alapján dolgoztak ki – jelentette be Szekeres Tibor”, az AXA Csoport Magyarország országigazgatója.

http://www.relevancia.hu/weboldal/docs/hvg_cikk_relevancia.pdf

2009. június 3. - A Heti Világgazdaság (HVG) megkeresésére a Relevancia ügyvezetője a Gazdasági Versenyhivatal kozmetikai termékek kereskedelmi kommunikációjával kapcsolatos joggyakorlatát elemezve elmondta, hogy „Minden egybevetve, a hazai gyakorlat szigorúbb, mint az EU-ban. A versenyhivatali döntésekben nem bizonyított, hogy az átlagfogyasztó valóban megtéveszthető-e a kozmetikai szerekről szóló reklámígéretekkel”.

ORT Hatósági szerződés

2008. szeptember 9. – Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) Szakmai Fórumán a Relevancia ügyvezetője ismertette az Országgyűlés által 2008. június 9-i ülésen elfogadott fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt, a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítását, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvényt, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és korlátairól szóló törvényt.

Új tilalmak

2007. március 20.– Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) által szervezett Fogyasztóvédelmi konferencián a Relevancia ügyvezetője „Új tilalmak a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen” címmel ismertette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2005/29/EK irányelv rendelkezéseit.

Dr. Suhajda Zsuzsanna cikkek

A Cash-Flow, a Magyar Nemzet, az Ipari Szemle és más szakfolyóiratokben megjelent interjúkban dr. Suhajda Zsuzsanna ügyvezető, mint a Gazdasági Minisztérium akkori jogtanácsosa tájékoztatást adott az Európai Közösség fogyasztóvédelmi joganyagának hazai átvételének előkészítésében folytatott tevékenységéről, továbbá az általa előkészített fogyasztóvédelmi törvény, valamint a reklámtörvény fontosabb koncepcionális kérdéseiről.