A fogyasztóvédelmi törvény szerint fogyasztóvédelmi referenst köteles foglalkoztatni minden, KKV-nak nem minősülő vállalkozás. A Relevanciánál több mint 150-en szereztek fogyasztóvédelmi referensi képesítést. A következő képzés részleteiről kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!A fogyasztóvédelmi és kereskedelmi kommunikációs szabályok és a hatósági jogalkalmazás Magyarországon szigorúbb, mint az EU többi tagállamában. A Relevancia szaktanácsadása 10 éve biztosítja széles körű stratégiai, operatív és szervezeti témákban az objektív döntés meghozatalát .MÓDOSULT A FOGYASZTÓVÉDELMI TÖRVÉNY! A 2016. január 1-jétől hatályos módosítás a fogyasztóvédelmi referens kötelezettségévé teszi, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságot tájékoztassa a referens foglalkoztatásával kapcsolatos adatokról, illetve az abban bekövetkezett változásokról 8 napon belül.

Szakmai napok

A tápértékjelölésre vonatkozó szabályok minden élelmiszerre vonatkoznak? Hogyan határozható meg a „legnagyobb felület”, különösen fémdobozok vagy palackok esetében? Megteheti-e az élelmiszer-ipari vállalkozó, hogy csak és kizárólag a fogyasztó kérésére nyújtson tájékoztatást a  felhasznált, allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokról és termékekről? A Szakmai nap az élelmiszerekre vonatkozó tájékoztatásról célja, hogy a résztvevők pontos válaszokat kapjanak a 1169/2011/EK rendelet gyakorlati alkalmazásával, az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló 36/2014. (XII.17.) FM rendelettel kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

A szakmai nap az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesülettel (ÉVE) együttműködésben kerül megrendezésre.

 


A Fogyasztóvédelmi szakmai nap egyik célja, hogy a résztvevők naprakész ismereteket szerezzenek az elektronikus kereskedelemmel és az elektronikus hirdetésekkel kapcsolatos jogszabályi követelményekről, valamint arról, hogy az egyes szabályok betartását mely hatóságok ellenőrzik. A másik kiemelt témánk a szavatosságra, jótállásra vonatkozó szabályok, gyakorlati problémák megvizsgálása, helyes gyakorlatok ismertetése a 2014. március 15. napjával megváltozott jogszabályi rendelkezések tükrében.