Élelmiszeripari termékek
Az élelmiszerek előállítását, forgalmazását egy igen szerteágazó jogszabályi rendszer szabályozza. Mind Európai Uniós, mind hazai jogszabályokat figyelembe kell venni ezen a területen dolgozó szakembereknek. Az élelmiszerjogi szabályozás feladata az emberi élet és egészség magas szintű védelme mellett a fogyasztói érdekek védelme (tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalma), valamint az élelmiszerek és takarmányok Közösségen belüli szabad mozgásának biztosítása. Az élelmiszer-vállalkozók sikere nagyban függ e szabályok ismeretétől, megfelelő alkalmazásától.
A Relevancia szakértői nagy tapasztalattal rendelkeznek az élelmiszeriparral kapcsolatos szaktanácsadás terén, ide értve különösen:
- az élelmiszeripari termékekkel kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció értékelését,
- az egészségre vonatkozó állítások, illetve tápanyag-összetételre vonatkozó állítások vizsgálatát,
- a fogyasztói tájékoztatások (címketervek) előkészítését,
- hatósági eljárásokban való közreműködést.